Ons plat principal Menu
Plat + dessert €40,00 vega €38,00
Plat principal – keuze uit:
Geserveerd met fijne Franse friet, een frisse groene salade en béarnaisesaus
Zie ons krijtbord
Bijgerechten
(per supplement) 6
- Frites met mayonaise
- Groene salade
- Seizoensgroenten
Dessert – keuze uit:
Met marmelade van abrikozen en kumquat
Citroensorbet, wodka, meringue
Ontbijt
Beschikbaar tot 14:00
Croissant, huisgemaakte jam, boerenboter, verse jus d’orange
Zuurdesembrood, jong belegen kaas, croissant, huisgemaakte jam, boerenboter, oeuf cocotte met zalm en dille, seizoensfruit, verse jus d’orange
Geroosterd brioche met ham, romige bechamelsaus, gesmolten Gruyère en een spiegelei
Geroosterd brioche met ham, romige bechamelsaus en gesmolten Gruyère
Krokante lagen bladerdeeg, gevuld met mierikswortelcrème, gerookte zalm en flinterdunne venkel met frisse dilletopjes
Romige mosterdsoep met krokant spek en lente-ui
Zie het krijtbord
Geserveerd met zure room, groene appel, haringkuit en luchtig brioche toast
Zacht gegaard ei uit de oven met room en bieslook, geserveerd met knapperig zuurdesem en gezouten boerenboter Extra: gerookte zalm of boerenham (+5)
Frisée sla met krokante bacon, knapperige croutons, gepocheerd ei en een klassieke mosterdvinaigrette
Vegetarische dagsoep, Heemskerkse kroket (optie: vegan), zuurdesembrood belegd met vis, vlees of vega
Twee ambachtelijke rundvleeskroketten (optie: vegan), geserveerd met Zaanse mosterd
Black Angus burger met cheddar, bacon,
augurk en botersla op een briochebol
– Extra: Franse friet (+6)
Vegan Burger “Aan de Zaan” €19,00
Classic mignonette, lemon
Bereid met witte wijn, chorizo-olie en verse kruiden
Gerijpte Spaanse Ibericoham, met nootachtige smaak en zijdezachte structuur. 50 gram / 100 gram
Versgebakken desembrood, geserveerd met gezouten boerenboter
6 stuks Zaanse mosterd
6 stuks
Selectie van fijne charcuterie (venkelsalami, Lomo Embuchado), gordal & leccino olijven, gerookte amandelen, huisgemaakte spread, seizoensgarnituur, desembrood, bitterbal, Zaanse mosterd
Selectie van kazen geserveerd met kletzenbrood en appelstroop
Entrées
Rode biet in zoetzuur van tonkaboon met romige amandelcrème, bonbon van geitenkaas en rood fruit, biet-karamel en tuile van rode biet
Geserveerd op luchtig brioche toast met zure room, appelgel en haringkuit
Klassiek aangemaakt en geserveerd in halve mergpijp met krokante merg, crème van marigold, kappertjesblad, verse kruiden en gegrilde toast
Gegrilde Japanse Hokkaido coquilles. Geserveerd met zilte zeegroenten, mandarijn en yuzu, aardappel-espuma, aardappel crisps en algenpoeder.
Soep
Provençaalse vissoep boordevol langoustine, mosselen, garnalen, witvis en salty fingers. Geserveerd met toast van zuurdesem en rouille.
Bereid met mosterd van Mosterdmolen De Huisman, geserveerd met gerookte spekblokjes en bosui
Dagverse soep, geïnspireerd door het seizoen. Zie ons krijtbord voor de culinaire creatie van de chef.
Hoofdgerecht
Aardappelen op klassieke wijze bereid, verrijkt met witte bonen, gekarameliseerde ui, venkel en bleekselderij. Geserveerd met geroosterde prei en zeewier-dashi, afgewerkt met crumble van zuurdesem en een vleugje piment d’Espelette
Pieterman, gegrild op de Japanse konro BBQ en afgewerkt met BBQ-lak. Geserveerd met gefermenteerde koolrabi, venkel en crème van umeboshi en kersen. Vergezeld van aardappel “dauphine” en Tomasu beurre blanc.
Parelhoenfilet gegaard op open vuur met mousse van eendenlever, gefermenteerde zwarte knoflook, knolselderijcrème en krokante chips van parelhoenhuid. Huisgemaakte ravioli met een farce van paddenstoelen en truffel, afgewerkt met een diepe fond de volaille.
Gerecht van dagverse vis volgens de chef’s inspiratie en het aanbod van de markt. Elke dag vers en seizoensgebonden. Raadpleeg ons krijtbord voor de selectie en dagprijs.
Sappige ribeye van het Simmental rund, bekend om zijn rijke marmering en robuuste karakter. Gegrild op open vuur voor een diepe, rokerige smaak. Geserveerd met fijne Franse friet, een frisse groene salade en saus naar keuze.
Geroosterd rundermerg, geserveerd in het bot - puur en onweerstaanbaar bij de ribeye van de BBQ
Dessert
Luchtige soes met krokante craquelin, gevuld met crème patissière en dulce de leche, gezouten macadamia, vanille-ijs en warme saus van Callebaut-chocolade
Romige cheesecake met een knapperig laagje karamel, marmelade van abrikoos & kumquat en yoghurtroomijs
Citroensorbetijs met wodka en huisgemaakte meringue
Selectie van onze favoriete kazen met kletzenbrood en een compote van seizoensfruit
Luxe koffies
Koffie met Grand Marnier of Cointreau en slagroom
Koffie met Disaronno en slagroom
Koffie met Tia Maria of Licor 43 en slagroom
Koffie met Irish Whiskey en slagroom
Witte wijn (Glas)
Licht mousserende witte wijn (Bio Classic 200 ml)
Rosé (Glas)
Rode wijn (Glas)
Bubbels
Dessertwijn
Witte wijn (Fles)
Rosé (Fles)
Rode wijn (Fles)
Bubbels
Bier van 't vat
Volle smaak met aangenaam bittere afdronk 30 cl
Wisselend assortiment seizoensbieren, vraag naar het actuele aanbod 30 cl
Zacht, moutig en fruitig, met tonen van vanille 30 cl
Een heerlijke drie granen tripel met frisse tonen van vanillle, citrus en kruidige noten 30 cl
Verfrissend tarwebier met een robuuste, volle smaak 30 cl
Alcoholvrije bieren
Vol van smaak, verfrissend met een bittertje 30 cl
Delicate smaak van kruidnagel en vanille met een fijne gerookte toets 33 cl
De zachte, verfrissende smaak van Hoegaarden Citrus, maar zonder alcohol 25 cl
Frisse zoete smaak 33 cl
Bier op de fles
Verfrissend tarwebier met een robuuste, volle smaak 30 cl
Licht-gerookt, bitter, krachtig, kruidig en licht fruitig. Een blond en sterk abdijbier met een uitgesproken karakter 33 cl
Een authentiek Belgisch abdijbier met een volle en licht zoete smaak 33 cl
Een heerlijke drie granen tripel met frisse tonen van vanille, citrus en kruidige noten 33 cl
Zachte, moutige en zoete smaak met toetsen van vanille en kruidnagel 33 cl
Radler met natuurlijke mix van Hoegaarden en citrussap 30 cl
Natuurlijk zoet, fruitig met tonen van frambozen en koriander 30 cl
Zacht, licht en subtiel gekruide citrus-smaak 30 cl
Verfrissend zacht en licht van smaak 33 cl