
VOORGERECHTEN
Rundercarpaccio
Balsamicopesto, rucola, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en oude geitenkaas
Carpaccio van knolselderij
Bieten-appelmayonaise, salade, hazelnootcrumble en parmahamchip (kan ook vegetarisch)
Trio van vis
Wisselende vissoorten met saffraanmayonaise en groene salade
Gerookte eendenborst
Dun gesneden eendenborst met mangochutney,
pittige zonnebloempitten en herfstsalade
Warme geitenkaas
Spinaziesalade, tomatenblokjes, walnoot, spek en honing
(kan ook vegetarisch)
Paling van Wennekes op toast
Gerookte IJsselmeerpaling met toast, boter en citroen
SOEP
Zaanse mosterdsoep
Met spekjes en bosui (kan ook vegetarisch)
Vega soep
(Wisselend)
HOOFDGERECHTEN
Parelhoenfilet
Uit de oven met bospaddenstoelen en truffelroomjus
Dutch Kingfish
Op de huid gebakken filet met tomaat-bieslook beurre-blanc, salade en rijst
Vis van de dag
Zie ons krijtbord
Tournedos
Met roquefortsaus, aardappelmousseline en groenten. 175 gram en 225 gram
Kalfssukade
Boterzacht in eigen jus met pastinaakstamppotje
Krokante tortillabuidel
Gevuld met wilde rijst, herfstgroenten, noten en wortelcoulis
Pasta met bospaddenstoelensaus
Parmezaanse kaas en rucola
Risotto
Met tomaat, rozemarijn en kaaskletskop
Hertenbiefstuk
Gebakken hert op een bedje van aardappel en zuurkool in wildjus van rozenbottel en zilveruitjes
Saté van kippendijen
Van de grill met satésaus, atjarsalade en boerenland frietjes
DESSERT
IJstruffels
Vanille-ijs in een knapperig jasje van chocola met toffeecrème, geroosterde amandelen en slagroom
Zoete pompoenmousse
Met abrikozensaus en chocolade roomijs
Tuintje ‘Verrassing aan de Zaan’
Dessert specialiteit van de Chef
Mini pavlova
Met bosbessen, bramen en amandelroom met Disaronno (glutenvrij)
Crumble taartje
Gevuld met rabarber, caramel van gecondenseerde melk en vanille ijs
Eton mess
Hangop met aardbeien, merengue, slagroom en vanille ijs
Kaasplankje ‘Le Cockelon’
Diverse speciale kaasjes met kletzenbrood en appelstroop
LUXE KOFFIES
French coffee
Koffie met Grand Marnier/Cointreau en slagroom
Italian coffee
Koffie met Amaretto en slagroom
Spanish coffee
Koffie met Tia Maria/Licor 43 en slagroom
Irish coffee
Koffie met Irish Whisky, bruine suiker en slagroom

LUNCH
Rundercarpaccio
Balsamicopesto, rucola, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en oude geitenkaas
Toast avocado
Wit getoast brood met gerookte zalm en een gepocheerd ei
Burger aan de Zaan
Black Angus burger geserveerd met frietjes op een briochebroodje (kan ook vegetarisch)
Paling van Wennekes op toast
Gerookte IJsselmeerpaling met toast, boter en citroen
Wisselende maaltijdsalade
Keuze: vis, vlees, vega of vegan – Informeer naar de opties
Champignons op toast
In knoflookolie gebakken champignons op toast met oude geitenkaas en groene kruiden
Carpaccio van knolselderij
Bieten-appelmayonaise, salade, hazelnootcrumble en parmahamchip (kan ook vegetarisch)
Broodkeuze: rustiek wit of meergranenbol
Warme pittige kip
Met Oosterse groenten en kerriemayonaise
Warme brie
Warme brie met spek en appelstroop (kan ook vegetarisch)
Truffelkaas
Met salsa van zure bom
Duroc ham
Uit de oven met roquefort, rucola, pijnboompitjes en balsamico
2 Heemskerkse kroketten
Met Zaanse mosterd (kan ook vegetarisch)
TOSTI
Tosti kaas van longbread
Extra keuze uit: ham, geitenkaas en/of tomaat. Per topping (€0,75)
EI GERECHTEN
Boerenomelet met spekjes
(kan ook vegetarisch) of kaasomelet
SOEP
Zaanse mosterdsoep
met spekjes en bosui (kan ook vega)
Vega soep
(wisselend, zie ons krijtbord)
PASTA
Pasta met bospaddenstoelensaus
Parmezaanse kaas en rucola
Risotto
Met tomaat, rozemarijn en kaaskletskop

BORRELTIJD
Heemskerkse bitterballen
8 stuks
Bitterballen vega(n)
8 stuks
Borrelplank
Warm gemengd
Borrelplank
Koud
Borrelplank verrassing
Olijven
Broodmandje
met smeersels (aioli en olijventapenade)
Nootjes
Kaasstengels 10 stuks
Kip tenders 5 stuks
Kaasplankje “Le Cockelon”
Diversen speciale kazen met kletsenbrood en appelstroop
Extra bakje
MAYONAISE/KETCHUP/CHILISAUS/ZAANSE MOSTERD

WIJN
WITTE WIJN (GLAS)
Onze huiswijn
Vanes, Viura-Verdejo
Pinot Grigio
La Villette Chardonnay
Les 5 Vallées, Sauvignon Blanc
Steffen Bereich Bernkastel (zoet)
ROSE (GLAS)
Rosato van Cielo
RODE WIJN (GLAS)
Onze huiswijn
Vanesa, Tempranillo
Passo Del Bricco Piemonte Rosso Doc
BUBBELS
Prosecco Piccolo (200ml)
WITTE WIJN (FLES)
Onze huiswijn
Vanesa, Viura-Verdejo
Pinot Grigio
Chardonnay
Les 5 Vallées, Sauvignon Blanc
Steffen Bereich Bernkastel (zoet)
ROSE (FLES)
Rosato van Cielo
RODE WIJN (FLES)
Onze huiswijn
Vanesa, Tempranillo
Passo Del Bricco Piemonte Rosso Doc
Pinot Noir
Wente Wet More Reserve Cabernet, Sauvignon
BUBBELS
Cava Villa Conchi Brut Seleccion

DRANKEN
BIEREN VAN ‘T VAT
Hertog Jan Pilsener (5,1%)
Volle smaak met aangenaam bittere afdronk 25 cl
Hertog Jan Seizoensbieren
Wisselend assortiment seizoensbieren, vraag naar het actuele aanbod
Leffe Blond (6,6%) 25cl
Zacht, moutig en fruitig met tonen van vanille
Tripel Karmeliet (8,4%) 25cl
Een heerlijke drie granen tripel met frisse tonen van banaan en vanille, resulterend in een romig mondgevoel
BIEREN OP DE FLES
Leffe Blond (6,6%) 33cl
Zacht, moutig en fruitig met tonen van vanille
Leffe Bruin (6,5%) 33cl
Een authentiek Belgisch abdijbier met een volle en licht zoete smaak
Tripel Karmeliet (8,4%) 33cl
Een heerlijke drie granen tripel met frisse tonen van banaan en vanille, resulterend in een romig mondgevoel
Victoria strong Blonde (8,5%) 33cl
Victoria heeft een verfrissende kruidig hoparoma met
Corona (4,6%) 33cl
Frisse zoete smaak
Hoegaarden Rosé (3,0%) 30cl
Ongefilterd wit bier met een aangenaam fruitig aroma op basis van frambozen
Hoegaarden Radler citrus (2,0%) 30cl
Radler met natuurlijke mix van Hoegaarden met het sap van citrus
ALCOHOLVRIJE BIEREN
Hertog Jan 0.0 (0,0%) 30cl
Vol van smaak, verfrissend met een bittertje
Leffe Blond 0.0 (0,0%) 33cl
Delicate smaak van kruidnagel en vanille met een fijne gerookte toets
Hoegaarden Radler citrus 0.0 (0,0%) 25cl
Een Radler. De zachte, verfrissende smaak van Hoegaarden Citrus, maar zonder alcohol
Corona 0.0 (0,0%) 33cl
Tomatillo, Baja Crema, Cabbage, Fried Okra