MENU VLEES
Dungesneden runderlende
met salade en truffelcrème
Kalfssukade
met boterjus en salie
Schuimtaartje
met frambozen en gezoete crème fraîche
MENU VIS
Gamba cocktail
met cognac-mayonaise, botersla en asperge
Gebakken scholfilets
met citroenboter en kruiden
Taartje
van passievruchten bavarois
MENU VEGA
Salade
met gegrilde asperges, gepocheerd ei en hollandaise
Gegrilde knolselderie steak
met wortelcrème
Klein kaasbordje
Dinner
VOORGERECHTEN
Rundercarpaccio
Balsamicopesto, rucola, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en oude geitenkaas
Carpaccio van oesterzwam
Gerookte paprikaspread, mesclun salade en
gerookte pancetta (kan ook vegetarisch)
Gorgonzolataartje warm geserveerd
Op een salade met witte kool, appel, paranoot en bosui
(kan ook vegetarisch)
Paling van Wennekes op toast
Gerookte IJsselmeerpaling met toast, boter en citroen
SOEP
Mosterdsoep
met spekjes en bosui (kan ook vegetarisch)
Vegetarische soep
(wisselend; zie ons krijtbord)
HOOFDGERECHTEN
Boerderijkippetje
Krokant gebakken met zoete aardappelfrietjes,
komkommer en rode ui salade
Zeebaars
Gegrild op de huid met salsa van groenten en bulgur
Vis van de dag
Zie ons krijtbord
Tournedos
Met eigen jus, met wisselend stamppotje. 175 gram en 225 gram
Pasta pesto
Geserveerd met een romige saus met groene groenten,
Parmezaanse kaas en rucola.
Saté van kippendijen
Van de grill met satésaus, atjarsalade en boerenlandfrietjes
DESSERT
IJstruffels
Vanille-ijs in een knapperig jasje van chocola met toffeecrème, geroosterde amandelen en slagroom
Tuintje ‘Verrassing aan de Zaan’
Dessert specialiteit van de Chef
Chocolade-hazelnoottaartje
Met glaze van bloedsinaasappel
Eton mess
Hangop met aardbeien, merengue, slagroom en vanille-ijs
Kaasplankje ‘Le Cockelon’
Diverse speciale kaasjes met kletzenbrood en appelstroop
LUXE KOFFIES
French coffee
Koffie met Grand Marnier/Cointreau en slagroom
Italian coffee
Koffie met Disaronno en slagroom
Spanish coffee
Koffie met Tia Maria of Licor 43 en slagroom
Irish coffee
Koffie met Irish Whiskey en slagroom
LUNCH
Rundercarpaccio
Balsamicopesto, rucola, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en oude geitenkaas
Eggs Norwegian
Getoast briochebroodje, gerookte zalm, gepocheerd ei en hollandaisesaus
Carpaccio van oesterzwam
Gerookte paprikaspread, mesclun salade en gerookte pancetta
(kan ook vegetarisch)
Burger aan de Zaan
Black Angus burger geserveerd met frietjes op een briochebroodje
(kan ook vegetarisch)
Paling van Wennekes op toast
Gerookte IJsselmeerpaling met toast, boter en citroen
Wisselende maaltijdsalade
Keuze: vis, vlees, vega of vegan – Informeer naar de opties
Broodkeuze: wit/meergranen/brioche
Gelderse rookworst
Met warme zuurkool, gekarameliseerde ui en honing-mosterdmayonaise
Warme brie
Warme brie met spek en appelstroop (kan ook vegetarisch)
Gerookte runderribeye
Truffelmayonaise, rucola, pijnboompitjes
Broodje Verrassing aan de Zaan
(wisselend; zie ons krijtbord)
2 Heemskerkse kroketten
Met Zaanse mosterd (kan ook vegetarisch)
Boerenomelet of kaasomelet
TOSTI
Tosti kaas van longbread
Extra beleg op tosti: keuze uit ham, geitenkaas of tomaat. Per topping (€0,75)
SOEP
Zaanse mosterdsoep
Met spekjes en bosui (kan ook vegetarisch)
Vegetarische soep
(wisselend, zie ons krijtbord)
PASTA
Pasta pesto
Geserveerd met een romige saus met groene groenten,
Parmezaanse kaas en rucola
BORRELTIJD
Heemskerkse bitterballen
8 stuks
Bitterballen vega(n)
8 stuks
Borrelplank
Warm gemengd
Borrelplank
Koud
Borrelplank verrassing
Tomatillo, Baja Crema, Cabbage, Fried Okra
Olijven
Broodmandje
met smeersels (aioli en olijventapenade)
Nootjes
Kaasstengels 10 stuks
Kip tenders 5 stuks
Kaasplankje “Le Cockelon”
Diversen speciale kazen met kletsenbrood en appelstroop
Extra bakje
MAYONAISE/KETCHUP/CHILISAUS/ZAANSE MOSTERD
WIJN
WITTE WIJN (GLAS)
Onze huiswijn
Vanes, Viura-Verdejo
Pinot Grigio
La Villette Chardonnay
Les 5 Vallées, Sauvignon Blanc
Steffen Bereich Bernkastel (zoet)
ROSE (GLAS)
Rosato van Cielo
RODE WIJN (GLAS)
Onze huiswijn
Vanesa, Tempranillo
Passo Del Bricco Piemonte Rosso Doc
BUBBELS
Prosecco Piccolo (200ml)
DESSERTWIJN
Moscatel Reserva
ALCOHOLVRIJ
Vendome 0.0 Mademoiselle
licht mousserend (Bio Classic 200 ml)
WITTE WIJN (FLES)
Onze huiswijn
Vanesa, Viura-Verdejo
Pinot Grigio
Chardonnay
Les 5 Vallées, Sauvignon Blanc
Steffen Bereich Bernkastel (zoet)
Sainte-Anne Barriques 2021
Viognier (Languedoc/Roussilion)
ROSE (FLES)
Rosato van Cielo
RODE WIJN (FLES)
Onze huiswijn
Vanesa, Tempranillo
Passo Del Bricco Piemonte Rosso Doc
Pinot Noir
Wente Wet More Reserve Cabernet, Sauvignon
BUBBELS
Cava Villa Conchi Brut Seleccion
DRANKEN
BIEREN VAN ‘T VAT
Hertog Jan Pilsener (5,1%)
Volle smaak met aangenaam bittere afdronk 25 cl
Hertog Jan Seizoensbieren
Wisselend assortiment seizoensbieren, vraag naar het actuele aanbod
Leffe Blond (6,6%) 25cl
Zacht, moutig en fruitig met tonen van vanille
Tripel Karmeliet (8,4%) 25cl
Een heerlijke drie granen tripel met frisse tonen van banaan en vanille, resulterend in een romig mondgevoel
BIEREN OP DE FLES
Leffe Blond (6,6%) 33cl
Zacht, moutig en fruitig met tonen van vanille
Leffe Bruin (6,5%) 33cl
Een authentiek Belgisch abdijbier met een volle en licht zoete smaak
Tripel Karmeliet (8,4%) 33cl
Een heerlijke drie granen tripel met frisse tonen van banaan en vanille, resulterend in een romig mondgevoel
Victoria strong Blonde (8,5%) 33cl
Victoria heeft een verfrissende kruidig hoparoma met
Corona (4,6%) 33cl
Frisse zoete smaak
Hoegaarden Rosé (3,0%) 30cl
Ongefilterd wit bier met een aangenaam fruitig aroma op basis van frambozen
Hoegaarden Radler citrus (2,0%) 30cl
Radler met natuurlijke mix van Hoegaarden met het sap van citrus
ALCOHOLVRIJE BIEREN
Hertog Jan 0.0 (0,0%) 30cl
Vol van smaak, verfrissend met een bittertje
Leffe Blond 0.0 (0,0%) 33cl
Delicate smaak van kruidnagel en vanille met een fijne gerookte toets
Hoegaarden Radler citrus 0.0 (0,0%) 25cl
Een Radler. De zachte, verfrissende smaak van Hoegaarden Citrus, maar zonder alcohol
Corona 0.0 (0,0%) 33cl
Tomatillo, Baja Crema, Cabbage, Fried Okra