Over ons

Het begint allemaal

Met de juiste sfeer

16 juni 2020 heb ik, Maartje van den Nieuwboer, de deuren van Verrassing aan de Zaan voor het eerst geopend. Samen met een enthousiast team hebben wij genoten van deze maanden met fijne gasten en vele gezellige momenten. Het was het eerste jaar van corona, dus helaas na 4 maanden open te zijn geweest, moesten we voor 8 maanden dicht.

Per 1 juni 2021 gingen wij opnieuw open en wat was dat een heerlijk gevoel! Meteen was alles weer “aan” en enigszins verbaasd maar vereerd dat u ons weer wist te vinden en net zo genoot van deze prachtige plek als wij. Helaas moesten wij allen bewust worden van het feit dat corona onder ons bleef en in het najaar van 2021 weer genadeloos toesloeg, waardoor er weer beperkingen kwamen en zelfs half december alles keihard dicht moest. Dat, kan ik u vertellen, was echt heftig.

Mede door de opmerkingen als “Houd vol” en “Ga door” van vele vaste gasten, het in ons gestelde vertrouwen en boven alles mede door mijn fantastische team, zetten wij door. En niet alleen woorden maar ook daden: de wens van een nieuwe keuken wordt een feit.

Vrij plotseling ging alles in een stroomversnelling. Als we dan toch doorpakken, dan wel graag klaar voor het terrasseizoen. De horeca mocht eind januari 2022 weer open, waarna wij begin februari weer even open zijn geweest. Toen de plannen uitvoerbaar bleken en de lichten op groen gingen, zijn wij 21 februari 2022 dichtgegaan en is inmiddels de keukenruimte twee keer zo groot geworden.

De keuken die er zat was veel te klein en niet gemaakt voor hetgeen wij vragen. Wij zullen alsnog wel een kleine kaart behouden die regelmatig wisselt, maar het wordt voor ons wel veel prettiger werken. Omdat er ook een samenwerking is ontstaan met de ruimte van De Vermaning, is er nu ook meer mogelijk qua bruiloften, vergaderingen, diner tijdens concert en een uitvaart, etc.

De laatste dagen wordt er nog heel hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. De uitvoerders werken keihard en hebben steeds na vele verrassingen de sterke schouders eronder gezet. Het tweede gedeelte van de verbouwing komt wat later; dat is de aanbouw voor een nieuwe entree, waardoor wij zichtbaarder zullen zijn vanaf de Westzijde. Hier komen dan ook de garderobe en de herentoiletten. Tot die tijd hebben wij tijdelijk een genderneutraal toilet.

1 april 18:00 gaan wij open en dat is geen grap maar een mooie datum omdat dan ook ons terrasseizoen weer begint. Wij kijken er enorm naar uit. Het zijn nu al steeds prachtige dagen, laat dit de trend worden voor een prachtige lange zomer.

Helaas zijn er opnieuw zorgelijke toestanden in de wereld, en is niets meer vanzelfsprekend. Alles is veranderd, maar met u, mijn team en dus met elkaar, zorgen we ervoor dat het voor u mogelijk blijft om te genieten van deze prachtige plek.

Wij streven ernaar laagdrempelig te zijn en we hopen dat iedereen zich thuis voelt bij ons; wij heten u van harte welkom.

Laat u verrassen, neem plaats, geniet van een hapje en een drankje, binnen of op ons terras met uitzicht op de Zaan.
Tot ziens!

Warme groet,
Maartje van den Nieuwboer

Verrassing

aan de Zaan

Verrassing aan de Zaan